Ticker

6/recent/ticker-posts

Μετά από σχεδόν 70 χρόνια στρώθηκε το τραπέζι στη σάλα του αρχοντικού Δόλγκηρα και μάλιστα για απογόνους Δόλγκηρα (Φωτογραφίες)

Μια ιστορική και συγκινητική συνάντηση. Μετά από σχεδόν 70 χρόνια στρώθηκε το τραπέζι στη σάλα του αρχοντικού Δόλγκηρα και μάλιστα για απογόνους Δόλγκηρα. Διαβάστε παρακάτω το άρθρο από το πρωτοσέλιδο της ΕΦΗΜΕΡΙΣ του Σεπτεμβρίου 2022.
Δώρισαν στο Σύλλογο το Αρχοντικό τους – Ένα τεράστιο «Ευχαριστώ!»
Ύστερα από τόσο αγώνα και κόπους, ήρθε η δικαίωση! Ήταν ένα γεγονός που μας συγκλόνισε και μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Κι αυτό δεν ήταν άλλο από την τεράστια απόφαση κάποιων κληρονόμων του Αρχοντικού Δόλγηρα να δωρίσουν στο Σύλλογό μας τα μερίδιά τους, να δεχτούν δηλαδή να στερηθούν κομμάτια της ψυχής και των αναμνήσεών τους, της αγάπης και των δεσμών που τους ενώνουν με το σπίτι των γονιών και των προγόνων τους! Η συγκίνηση και η χαρά μας είναι απερίγραπτες. Δεν υπάρχουν λόγια, για να τους εκφράσουμε τη χαρά και την ευγνωμοσύνη μας. Και εξηγούμαστε. Πρώτος ο κ. Δημήτριος Σερέφας, Πολιτικός Μηχανικός (Θεσ/νίκη), μας ενημέρωσε ότι έχει την καλή διάθεση να δωρίσει το μερίδιό του εκ κληρονομίας από την αείμνηστη μητέρα του Αλεξάνδρα, κόρη Δόλγηρα, στο Σύλλογό μας.
Την ίδια ευγενική και ενθουσιώδη διάθεση επέδειξαν και οι κυρίες Ζηνοβία, σύζυγος του αείμνηστου Δημητρίου Δόλγηρα και η κόρη τους Ελευθερία. Το ίδιο έπραξαν και τα παιδιά της αείμνηστης Ελένης Δόλγηρα-Διαμαντοπούλου, Κωνσταντίνος, Γαρυφαλλιά και Ελευθερία, ως κληρονόμοι της μητέρας τους. Μέσα, λοιπόν, από τις στήλες της εφημερίδας μας επιθυμούμε να εκφράσουμε τις πιο θερμές και ειλικρινείς ευχαριστίες μας και να τους πούμε πως τους ευχαριστούμε για την αναγνώριση του αγώνα μας, πως αυτό μας δίνει το κουράγιο, τη δύναμη και τον ενθουσιασμό να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, για τη συντήρηση και διάσωση, όχι μόνο του αρχοντικού Δόλγηρα, αλλά και των άλλων αρχοντικών, τώρα που η πατρίδα μας περνάει πολύ δύσκολες ώρες. Τους διαβεβαιώνουμε πως θα συνεχίσουμε με αμείωτο ενδιαφέρον και αγάπη, για να κρατήσουμε αυτό το στολίδι που κοσμεί τη Σιάτιστα και τους διαβεβαιώνουμε πως πάντα θα είναι χαρά μας να τους δεχόμαστε, όποτε το επιθυμούν, στο σπίτι τους. Ευχόμαστε, τέλος, υγεία, προσωπική και οικογενειακή και κάθε καλό στη ζωή τους.

πηγή:

https://kozan.gr 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια