Βάζετε τους γίγαντες σε χλιαρό νερό ΧΩΡΙΣ αλάτι και τους αφήνετε όλο το βράδυ να φουσκώσουν.
Την επόμενη μέρα στραγγίζετε τους γίγαντες τους πλένετε καλά και τους βράζετε σε κατσαρόλα με νερό για περίπου 1 ώρα.Βράζετε μαζί με τους γίγαντες και το καρότο.Παράλληλα ετοιμάζετε το σπανάκι.Αφού το πλύνετε καλά το αφήνετε στο στραγγιστήρι και προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια.Αλατίζετε πολύ καλά και πατάτε με τα χέρια το σπανάκι να μαραθεί.
Σε ένα πυρέξ βάζετε αρκετό ελαιόλαδο και τοποθετείτε τα μισά σπανάκια.
Από πάνω βάζετε τους γίγαντες και τα καρότα και αλατοπιπερώνετε.
Τέλος βάζετε και το υπόλοιπο σπανάκι και προσθέτετε την ντομάτα.Ρίχνετε λίγο από το ζουμί που βράσανε οι γίγαντες και αρκετό ελαιόλαδο από πάνω.Ψήνετε στους 200 C για περίπου 1 ώρα.
0 Σχόλια