Ticker

6/recent/ticker-posts

Ζυμαρόπιτα με φέτα και φρέσκια ρίγανη


Της κ.Φαίης απ’το Καρπενήσι
Υλικά
10 κουτ. σούπας αλεύρι
2 φλιτζάνια γάλα
2 αβγά
1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ελαιόλαδο, ρίγανη


Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240°C και ζεσταίνουμε το ταψί μέχρι να κάψει καλά.
Ανακατεύουμε σε λεκάνη το αλεύρι με το γάλα και μισό φλιτζάνι νερό.

Ρίχνουμε τα αβγά, τη φέτα, αλάτι,πιπέρι-ρίγανη και αναμειγνύουμε ώστε να γίνει ένας αραιός χυλός.

Βγάζουμε με προσοχή το ταψί από τον φούρνο, το αλείφουμε με μπόλικο ελαιόλαδο και το αλευρώνουμε.

Αδειάζουμε μέσα το μείγμα της ζυμαρόπιτας, ραντίζουμε την επιφάνεια με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρώς.

Τα μυστικά της επιτυχίας είναι το καλό ζέσταμα του ταψιού στον φούρνο χωρίς να είναι λαδωμένο και το να μην είναι πηχτός ο χυλός για να γίνει η ζυμαρόπιτα αέρινη.

Πηγή: PrasiaOnline

Εικόνα από: Pinterest

αναδημοσίευση από το «σπιτάκι της Μέλιας»


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια