Ticker

6/recent/ticker-posts

Πώς θα χάσετε αποτελεσματικά βάρος;

 

Ο πρωταρχικός στόχος στην προσπάθεια απώλειας βάρους, η οποία φυσικά θα πρέπει να γίνεται πάντα με την καθοδήγηση των ειδικών, είναι η μείωση της ενεργειακής πρόσληψης, δηλαδή των συνολικών θερμίδων που καταναλώνετε μέσα στην ημέρα.

Η μείωση των θερμίδων θα πρέπει να γίνεται στα πλαίσια μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Ο συνήθης στόχος που θέτουμε κυμαίνεται από 5% έως 15% απώλεια βάρους σε διάρκεια 6 μηνών, η οποία εάν και μπορεί να φαίνεται μικρή μπορεί να μειώσει σημαντικά τους παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με το περιττό βάρος (το πλεόνασμα του σωματικού βάρους σε σχέση με το ύψος) επιφέροντας έτσι πολλά οφέλη για την υγεία.

Επιπλέον, ένας γενικός κανόνας είναι ότι η μείωση της ενεργειακής πρόσληψης περίπου κατά 500 θερμίδες την ημέρα, θα οδηγήσει σε μια μείωση του βάρους προσεγγιστικά κατά 0,5 κιλό την εβδομάδα. Βέβαια, ο κανόνας αυτός διαφέρει σημαντικά από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από πληθώρα παραγόντων.

Ακόμη, για να επιτύχουμε την επιθυμητή απώλεια βάρους δεν αρκεί μόνο η σωστή διατροφή, αλλά χρειάζεται και η άσκηση. Πέρα από τα πολυάριθμα οφέλη που προσφέρει η άσκηση στην υγεία, βοηθά επίσης στο να πετύχετε πιο γρήγορα την απώλεια βάρους. Σε καμία περίπτωση όμως δεν αντικαθιστά μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.

Η σταδιακή αύξηση της σωματικής δραστηριότητας θα σας βοηθήσει να πετύχετε καλύτερα αλλά και πιο σωστά αποτελέσματα, χάνοντας δηλαδή λίπος και διατηρώντας τη μυϊκή μάζα. 

Η κλινική διαιτολόγος - διατροφολόγος Δρ. Ρενάτα Μίχα συνόψισε τα νέα επιστημονικά δεδομένα σε 17 συμβουλές για αποτελεσματική απώλεια βάρους:

  1. Προσπαθήστε να μην παραλείπετε το πρωινό
  2. Καταναλώστε μικρά και συχνά γεύματα
  3. Καταναλώστε ποικιλία φρούτων και λαχανικών
  4. Ασκηθείτε
  5. Πιείτε άφθονο νερό 
  6. Καταναλώστε τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες 
  7. Διαβάστε τις ετικέτες τροφίμων 
  8. Χρησιμοποιήστε μικρότερο πιάτο
  9. Μην αποκλείετε τρόφιμα από τη διατροφή σας
  10. Δημιουργήστε ένα υγιεινό διατροφικά περιβάλλον στο σπίτι  
  11. Περιορίστε το αλκοόλ 
  12. Προγραμματίστε τα γεύματά σας
  13. Βεβαιωθεί πως είστε έτοιμοι να αλλάξετε τις συνήθειες σας.
  14. Βρείτε τι πραγματικά σας κινητοποιεί  
  15. Προσπαθήστε να θέσετε ρεαλιστικούς στόχους 
  16. Απολαύστε τον υγιεινό τρόπο ζωής  
  17. Αλλάξτε τον τρόπο σκέψης σας.

πηγή:

foodforhealth.gr/ 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια