Ticker

6/recent/ticker-posts

Μπιφτέκια αφράτα με πατάτες στο φούρνο

Μπιφτέκια αφράτα με πατάτες στο φούρνο

Μια καταπληκτική κλασική συνταγή για μπιφτέκια αφράτα με πατάτες στο φούρνο που πρέπει να δοκιμάσετε.

προετοιμασία
15 λεπτά

μαγείρεμα
1 ώρα & 30 λεπτά

Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά φούρνου που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Με κιμά μοσχαρίσιο και μπόλικα μυρωδικά, αυτά τα μπιφτέκια είναι τα πιο νόστιμα που φάγατε ποτέ. Δείτε όλα τα μυστικά για το ψήσιμο που θα κάνουν τα μπιφτέκια σας ζουμερά και αφράτα.

 Λήψη Υλικών

Υλικά                                                               
Για τα μπιφτέκια

1 kg κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια (τριμμένα)
2 ντομάτες (τριμμένες)
3 φέτ. χοντρές μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
2 κ.σ. κόκκινο ξίδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Για τις πατάτες φούρνου

8 πατάτες
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. ρίγανη
2 λεμόνια (το χυμός τους)
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 φλ. νερό
Αλάτι
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Για σίγουρη επιτυχία

Για τις πατάτες
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες ή σε χοντρές φέτες.

Τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό.

Τις ανακατεύουμε πολύ καλά, για να λαδωθούν παντού.

Τις αδειάζουμε σε ταψί, μαζί με όλα τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ.

Περιχύνουμε με το νερό και ψήνουμε στους 200°C για 1 ώρα, έχοντας τες σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο, μέχρι να μαλακώσουν.

Για τα πιο αφράτα μπιφτέκια
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ, τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες, κατευθείαν μέσα στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε όλα τα υγρά τους.

Στραγγίζουμε το ψωμί και το ψιχουλιάζουμε στον κιμά.

Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το ξύδι και το ελαιόλαδο.

Ζυμώνουμε πολύ καλά, για να αφρατέψει το μείγμα καλά.

Αν είναι σφιχτό το μείγμα, ραντίζουμε με λίγο νερό.

Αν είναι αραιό προσθέτουμε λίγο ψωμί, φρυγανιά ή νιφάδες βρώμης.

Πλάθουμε σε 10 ή 12 κομμάτια και τα αραδιάζουμε πάνω στις ήδη ψημένες πατάτες.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα, αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο.

Μυστικά

Οι οδηγίες ψησίματος για τη θερμοκρασία του φούρνου, αναφέρονται σε ψήσιμο με αντιστάσεις.

Αν ψήσετε σε αέρα χαμηλώστε τη θερμοκρασία κατά 20°C και μειώστε το χρόνο ψησίματος κατά 10 λεπτά.

Τα μπιφτέκια είναι αγαπημένο φαγητό για μικρούς και μεγάλους, σε όλες τις παραλλαγές, ιδιαίτερα τα γεμιστά μπιφτέκια!

Επίσης δοκίμασε να φτιάξεις και αυτή τη φανταστική συνταγή με μπιφτέκια βρώμης:

 

πηγή:argiro

prlogos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια