Ticker

7/recent/ticker-posts

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ- ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ «ΤΑΤΗΣ»

Βρίσκεται στη γεωγραφική ενότητα του οικισμού Σισανίου του Δήμου Βοίου , νομού Κοζάνης , Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Είναι κτισμένο στους πρόποδες των ορεινών όγκων Ασκίου, Μουρικίου δίπλα στη φανταστική χαράδρα του ποταμού Μύριχου, σε απόσταση αναπνοής από τον κεντρικό δρόμο Σισανίου- Βλάστης , βυθισμένο στην κυριολεξία σε βελούδινο δάσος βελανιδιάς σε υψόμετρο 950μ., έχοντας την αποκλειστικότητα της περιοχής αφού δεν μπορεί να το παρεμποδίσει κανείς. 
Με θέα τον οικισμό Σισανίου και τη μαγευτική κοιλάδα του ποταμού Μύριχου, που περιβάλλεται από χιλιάδες , πανύψηλες λεύκες, τις αιωνόβιες καρυδιές , βελανιδιές, ιτιές και πολλά οπωροφόρα δέντρα , με τις εκτάσεις φασολιών που με την ανθοφορία τους μοιάζουν σαν πολύτιμα πετράδια. 
 
Η τεχνητή λίμνη , ένα πανάκριβο περιδέραιο, καθιστά την περιοχή, γραφικότατη, μοναδική στον κόσμο. Η παρθένα φύση σε γαληνεύει, σου παρέχει σιγουριά και ασφάλεια. 
 
 
Μακριά από κάθε κορονοιό και κλιματισμό απολαμβάνεις τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Κάθε εποχή σας ταξιδεύει αλλού. Βιώνεις τον επίγειο παράδεισο σε μια μαγευτική περιοχή και σε ένα μοναδικό έργο τέχνης. 
 

Το δάσος βελανιδιάς , ιερό δέντρο των θεών σου παρέχει άφθονο οξυγόνο, καθαρίζει την ατμόσφαιρα από τα αιωρούμενα σωματίδια, παρέχει ασφάλεια αφού δεν καίγεται και αλλάζει φυσιογνωμία και τις τέσσερις εποχές του χρόνου. 
 
 Σε λιγότερο από 25 λεπτά βρίσκεσαι στην Εγνατία οδό που σου δίνει τη δυνατότητα με σιγουριά και ασφάλεια να επισκεφτείς πολλές περιοχές της χώρας. Βρίσκεται στο κέντρο της δυτικής Μακεδονίας. ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ( ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ) Το Αρχοντικό ΤΑΤΗΣ κτίστηκε το 2007 και πήρε το όνομα αυτού που το σχεδίασε και το κατασκεύασε. 
 
Είναι μοναδικό έργο μακεδονικής αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα, στα ευρύτερα Βαλκάνια και ανά τον κόσμο. Είναι βασισμένο στη μακεδονική αρχιτεκτονική των αρχοντικών Σιάτιστας και Καστοριάς του 17ου – 18ου αιώνα και συγκεκριμένα στο αρχοντικό Ζαμάνη – Τάτης , διατηρητέο κτίσμα του 1750 που αποκαταστάθηκε από τα ερείπιά του το 1998 από τον κ. Τάτη Στέργιο. Απέχει πάρα πολύ των αρχοντικών εκείνης της περιόδου στην αρχιτεκτονική, σε μέγεθος, ποιότητα κατασκευής και πολυτέλεια. 
 
 
Είναι έργο σπάνιο, φανταστικό, διαχρονικό, συλλεκτικό , ανεπανάληπτο και θα παραμείνει ανά τους αιώνες. Διακόσια εβδομήντα χρόνια μετά την περίοδο του 17ου , 18ου αιώνα είναι το μόνο που κατασκευάστηκε και κατά την άποψη μας δε θα ξανακατασκευαστεί. Η μαγευτική θέση που βρίσκεται δίνει προστιθέμενη αξία. Το έργο επισκέφτηκαν εκατοντάδες ειδικοί: αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, κατασκευαστές, διακοσμητές και πολλοί άλλοι, μεταξύ αυτών και ο μεγάλος αρχιτέκτων καθηγητής του ΑΠΘ ο Ν. Μ., ο ειδικότερος στη μακεδονική αρχιτεκτονική, εξέφρασε το θαυμασμό του και είπε τα παρακάτω: α) εδώ η αρχιτεκτονική ξεπέρασε το απόλυτο β) η αρχοντιά τον εαυτό της γ) η αισθητική την τελειότητα δ η πραγματικότητα την φαντασία. Αντιλαμβάνεστε ότι η όποια περιγραφή, φωτογραφίες, βίντεο κτλ αδυνατούν να αποδώσουν την πραγματικότητα, γι αυτό και επιμένουμε σε επίσκεψή σας . 
 
 
 
Τότε θα διαπιστώσετε πως η πραγματικότητα ξεπέρασε τη φαντασία. ΕΜΒΑΔΟΝ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ- ΚΤΙΣΜΑΤΟΣ-ΧΩΡΟΙ Είναι κτισμένο σε οικόπεδο 5.178 τμ με δυνατότητα από το δήμο παραχώρησης άλλα 4.000 τμ. Έχει συντελεστή δόμησης 20% και κάλυψης 10%. Έχει ιδιωτικό δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, δεξαμενή νερού 50 κυβικά μέτρα , όλα τα δίκτυα υποδομής . Η ποιότητα κατασκευής και η πολυτέλειά του ξεπερνούν τις προσδοκίες του πιο απαιτητικού κατασκευαστή. Έχει συνολικό εμβαδόν κτισμάτων 1350 τμ, πλακόστρωση 1200 τμ και πράσινο 1500τμ ( παραδοσιακό φούρνο, γάστρα , ψησταριά ). 
   
 
 Αποτελείται από τους παρακάτω χώρους: Υπόγειο- 2 δωμάτια αποδυτήρια- γυμναστήριο- σάουνα 4 ατόμων – 2 ντους- χώρος πλυντηρίων, σιδερώματος, στεγνωτηρίων- αποθήκη κλινοσκεπασμάτων – αποθήκη επίπλων – αποθήκη τροφίμων- χώρος με πλυντήρια πιάτων, πάγκους με νεροχύτη- 4 WC κοινόχρηστα ( 2 ανδρών -2 γυναικών ), λεβητοστάσιο – αποθήκη καυσίμων- αποθήκη εργαλείων -2 κλιμακοστάσια και ασανσέρ. Ισόγειο: χώρος αναμονής – ρεσεψιόν- γραφείο-WC για ΑΜΕΑ- 2 δωμάτια ΑΜΕΑ –αποθήκη κλινοσκεπασμάτων και ειδών καθαρισμού- κουζίνα πλήρως εξοπλισμένη- αίθουσα εστιατορίου και μπαρ- 2 εισόδους ( η μια ράμπα για ΑΜΕΑ , η άλλη κλιμακοστάσιο). 1ος όροφος : 5 δωμάτια δίκλινα και τρίκλινα – 4 σουίτες γωνιακές διαφόρων διαστάσεων – αποθήκη κλινοσκεπασμάτων και ειδών καθαρισμού. 2ος όροφος : 5 σοφίτες μεγάλων διαστάσεων που μετατρέπονται σε σουίτες, αφού κατασκευάζονται εξώστες και 2 αποθήκες κλινοσκεπασμάτων και ειδών καθαρισμού. Συνολικά 16 υπερπολυτελή δωμάτια , εκτός των ΑΜΕΑ που διαθέτουν όλα τζακούζι- χαμάμ . Η μεγάλη σουίτα 56 τμ διαθέτει και σάουνα 2 ατόμων. Όλες οι σουίτες διαθέτουν και τζάκι. Η κατασκευή είναι αντισεισμική , διαθέτει πυρανίχνευση και πυρασφάλεια και είναι απαραίτητη η αντικεραυνική προστασία. Θα γίνουμε κουραστικοί αλλά επιβάλλεται η επίσκεψή σας .

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια