Ticker

7/recent/ticker-posts

Διαφωνίες για τα χρέη της ΔΕΥΑΒ στη ΔΕΗ: 11,7 εκ. ευρώ ή 14 εκ. ευρώ;

Διαφωνίες για τα χρέη της ΔΕΥΑΒ στη ΔΕΗ: 11,7 εκ. ευρώ ή 14 εκ. ευρώ;

Δημήτρης Κοσμίδης: Την έχετε χρεοκοπήσει τη ΔΕΥΑΒ – Αλέξανδρος Ζιμπιλίδης: Έχω το θάρρος να σας αποκαλέσω ψεύτη

Θα ξεπεράσουν τους 20.000 ευρώ αυτοί που θα επισκεφτούν το Fiesta Voio ανέφερε ο δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας μετά από τη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει στα εισιτήρια.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ κος Αλέξανδρος Ζιμπιλίδης αναρωτήθηκε αν γνωρίζει κανείς το ύψος της οφειλής που έχει η επιχείρηση στη ΔΕΗ. «Τα χρέη της ΔΕΥΑΒ περνούν τα 14 εκ ευρώ» απάντησε κ. Δημήτρης Κοσμίδης. «Βλέπω κωλυσιεργία σε αυτούς που χρωστάνε πάνω από 5.000 ευρώ. Την έχετε χρεοκοπήσει τη ΔΕΥΑ. Την έχετε φέρει στο γκρεμό. Την αναλάβατε με 4εκ και την φτάσατε στα 14 εκ». Από 4,5 εκ η οφειλή έφτασε στα 11,5 εκ συνέχισε και ο Λάζαρος Γκερεχτές.

«Έχω το θάρρος να σας αποκαλέσω ψεύτη. 11,7 είναι το χρέος της ΔΕΥΑΒ. Καλώς αποχωρείτε από την πολιτική σκηνή. Θα κάνετε καλό στην περιοχή. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των καταναλωτών είναι στα 4 εκ» κατηγοριοποιημένες όπως είπε. «Η ΔΕΥΑΒ θα περάσει στα χέρια ιδιωτών αν δεν έρθει στα ίσα της .Φέτος υπολογίζουμε ότι θα δώσουμε 540.000 ευρώ στη ΔΕΗ». Στην κατηγορία 100-1.000 ευρώ υπάρχουν 980 καταναλωτές, από τους οποίους υπάρχουν στοιχεία μόνο με τους 88, χωρίς αρχεία καταναλωτή. Στα μεγάλα ποσά 5.000 ευρώ και πάνω είναι 26 οι οφειλέτες με χρέος 400.000 ευρώ. 1.000-5.000 ευρώ είναι η κατηγορία με τις περισσότερες οφειλές. Τακτοποιήθηκαν μόνο 6 από τους μεγάλε οφειλέτες.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην ενεργειακή αναβάθμιση των αντλιοστασίων, αλλά και στη σύσταση ενεργειακών κοινοτήτων για να μηδενιστεί το κόστος του ρεύματος , όπως και στο έργο αντλησιοταμίευσης που είναι προγραμματισμένο. «3,6 ευρώ το κυβικό και πουλάμε στα 60 λεπτά .Η κατάσταση οδηγεί εις άτοπον».

Ιωάννα Παπαδημητρίου.

 

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια